13 Ekim 2015 Salı

KIYMALI PATATESLİ BÖREK



Bir yemek blogum  olduğunu hatırladım nihayet. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bu lezzetli böreği sizlerle paylaşmam lazım.
3 adet yufka
250 gr kıyma
2 tane orta boy patates
2 tane orta boy soğan
2 tane biber
1 tatlı kaşığı biber salçası. Yoksa domates salçası da olabilir.
Tuz karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Ayrıca yufkalara sürmek için bir kaseye yarısına kadar süt yarısına kadar sıvı yağ koyuyoruz.
Üzeri için 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu.

İç malzemeler soğan biber ince kıyılarak doğranır. Patates rendelenir. Sırasıyla soğan, biber, salça kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilip kavurmaya devam edilir. Son olarak patates ilave edilip az daha kavrulur tuz ve karabiber ekleyerek ateş kapatılır.
Bir bütün yufka tezgaha serilir. Üzerine sıvı yağlı süt karışımı bir fırçayla sürülür. İç harcımız 3 yufka için 3 eşit parçaya ayrılır. Yufkanın bir ucundan diğerine kadar iç harcımız koyulduktan sonra rulo şeklinde katlanır. Yuvarlak bir fırın tepsisi yağlanır. Ortasından başlayarak döndürerek spiral şekilde yufkamız kendi etrafında sarılır. Aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayıp tepsiye ilk koyduğumuz yufkanın bitme yerinden başlayarak yufkalar aynı şekilde sarılır. Dilerseniz kare fırın tepsisine düz bir şekilde koyup piştikten sonra 3-4 parmak uzunluğunda kesilir.  Yufkalarımız tamamlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpilir.180-200 derece arasında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN



3 yorum :

  1. Merhabalar, kıymalı patatesli böreğiniz çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, çok severim bunu...
    Ben de beklerim sizi sayfama:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!