13 Mayıs 2015 Çarşamba

PATATES SALATASI



Patates salatası ikram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem göze hem mideye hitap eden bir lezzet. Üstelik kumpir lezzetine de yakın :)
Verdiğim ölçülerle 12 -15 kişiye ikram edilebilir. Siz misafir sayınıza göre malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz.
6 büyük patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı küp küp doğranmış haşlanmış havuç
1 su bardağı küp küp doğranmış salatalık turşusu
Tuz ve karabiber
Üzerini süslemek için
Mısır, maydanoz, 1 su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt, 1 küçük közlenmiş kırmızı biber, zeytin. Üst malzemeyi de kendiniz evde ne varsa süslemeniz mümkün.
Patatesleri iri parçalar halinde doğrayıp haşlayın. Çatal rahatça battığında ateşi kapatıp patatesleri süzün ve karıştırma kabına alıp tuzunu ve karabiberini ekleyip püre yapın. Bezelye, havuç ve turşuyu ilave edip karıştırın. Kelepçeli kalıba önce buzdolabı poşetini kapalı yerlerinden kesip büyük kare olacak şekilde yayın, uçları dışarı çıksın ki salata kenarları yapışmasın. Daha sonra salatayı kelepçeli kalıba boşaltın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra servis tabağına ters olarak çevirin. Bir gün önceden de yapmanız mümkün. Fakat turşudan dolayı sulanma olabilir. Servis tabağının kenarına kağıt havlu koyarak suyunu alabilirsiniz. Son olarak salatamızın üzeri istenilen şekilde süslenir.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. pasta gibi harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Patates pastası diyorum buna:) ellerinize sağlık.
    Ben de beklerim sizi sayfama:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!