20 Mayıs 2010 Perşembe
KURU İNCİRLİ TATLI 2 (PDCSE)
Herkese tekrar merhabalar. Daha önce de yaptığım bu incirli tatlıyı bu kez de muhallebisine krem şanti koymadan yaptım. Bu şekilde de çok güzel ve daha hafif olduğunu belirtmek isterim. Krem şanti sevmeyenler bu şekilde de deneyebilirler, fakat krem şanti koymayacaksanız şeker miktarını 1 su bardağı olarak ayarlıyınız.
Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış ve 15-20 dk. suda bekletilmiş)
Kekin şerbeti için
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr. margarin
1 paket kremşanti
Kek için yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sırasıyla diğer malzemeler koyulur. İncir en son ilave edilip kaşık ile karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.
Şerbet için, tüm malzemeler karıştırılır, kaynatılmadan kekin üzerine dökülür. (şerbeti dökmeden önce keki 5-10 dk havalandırın ki hamurlaşmasın.
Muhallebi için, margarin ve kremşanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Ocak kapatılmaya yakın margarin ialeve edilir. Margarin eriyince ateş kapatılır ve muhallebinin ılınması beklenir. Ilınan muhallebinin içine kremşanti ilave edilip mikser ile 10 dk. karıştırılır. Daha sonra muhallebimiz kekin üzerine dökülür ve istenilen malzemeyle süslenir. Oda ısısına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 3 saat soğumasını bekliyoruz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
MEYVELİ TATLILAR
19 Mayıs 2010 Çarşamba
TATLI ÖDÜL
16 Mayıs 2010 Pazar
KAKAOLU ŞERBETLİ TATLI (PDCSE)
Herkese güzel bir pazar günü dilerim. Kakao tadını sevenler için harika bir lezzet. Biz bakalım nasıl olmuş derken bir tepsisini bitirivermişiz. İşte tarifimiz.
100 gr. margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 tane yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Önce şerbet hazırlanarak soğuması beklenir.
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Hamura istenilen şekil verildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15. dk kadar pişirilir. Fırından çıkarttıktan sonra 5 dk kadar dinlendirilip sonra üzerine soğumuş olan şerbetimiz dökülür. Üzerine antep fıstığı yada hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR
13 Mayıs 2010 Perşembe
YALANCI SU BÖREĞİ
Harika bir börek. Biz çok severek yiyoruz. Pazar kahvaltıları için yada gelen misafirleriniz için ideal. Yapımı da oldukça basit. İşte tarifimiz.
5 veya 6 tane yufka
250 gr. beyaz penir. (çökelek veya lor olmasın)
Yarım demet maydanoz
2 sişe soda
100 gr. tavada eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta
2 su bardağı süt
Peyniri bir kapta ufalayın, içine kıyılmış maydanozu koyup karıştırın.
Margarini eritin ve biraz ılınmasını bekleyin sonra kalan malzemelerin hepsini (peynir ve maydanoz hariç)derin bir kap içeridsinde çırparak karıştırın.
Tepsinin tabanını ve kenarlarını yağlayın. Yufkanın bir tanesini tepsiye koyun ve kenarlarını tepsinin dışına sarkıtın. Kalan yufkaları iki eşit parçaya ayırarak yufkaların hepsini avuç büyüklüğünde parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaların birazını tepsiye serin ve üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan 2-3 kepçe kadar gezdirin. Tekrar yufkaların bir kısmının tepsiye serin ve yine karışımdan 2-3 kepçe gezdirin. Yufkaları düzgün bir şekilde koymanıza gerek yok, katlı veya kıvrımlıda olsa olur. Ayırdığımız ilk eşit parça bitince peynirli harcımızın hepsi tepsiye yaydırılarak üzerine sıvı karışımdan yine 2-3 kepçe gezdirin. Peynirli harcımız yufkalarımızın orta kısmında kalmalı. 5 yufka ile yapacaksanız yine peynirli harç ortada kalacak şekilde yufkalarınızı eşit ayırınız. Kalan tüm yufkalar ve sıvı harç bu şekilde yapıldıktan sonra dışarı sarkıttığımız yufkanın uçlarını tepsinin ortasında toplayın. Bir çatal yardımıyla yufkanın üstüne, çeşitli yerlerinden delikler açın. İsterseniz parlaklık için yufkanın üzerine biraz sıvı yağ sürebilirsiniz. Böreğimiz bu şekilde tamamlandıktan sonra
önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece arasında üzeri kızarana kadar pişirin. Eğer aceleniz yoksa böreği pişirmeden önce 1 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN
9 Mayıs 2010 Pazar
ERİŞTELİ NOHUTLU ÇORBA
Öncelikle tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Feriha ablada gördüğüm bu çorbayı bugün denedim. Kesinlikle nefis bir çorba olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim. Buradan da öncelikle Feriha ablanın anneler gününü kutluyorum ve ellerine sağlık diyorum. Ben çorbada malzemeleri aynen kullandım ama ölçülerde bir iki küçük değişiklik yaptım. Orjinal tarif için susam çörekotu sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İşte tarifimiz.
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 litre sıcak su (3 su bardağı kadarı et veya tavuk suyu. Yoksa bir tane bulyon)
Meyanesi için
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı soğuk su
1 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada 1 yemek kaşığı tere yağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 litre sıcak su içine erişte ve nohutu koyup kaynamaya bırakın. Yoğurt, su, yumurta ve unu bir kapta pütürsüzleşene kadar karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan önce yoğurlu karışıma bir su bardağı kadar yavaş yavaş ilave edinki çorbada kesilme olmasın. Daha sonra yogurtlu karışımı yine tencereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Daha sonra çorba kaynayana kadar karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya bulyon atacaksanız tuz miktarını ona göre ayarlıyın. Erişteler yumşayana kadar çorbamızı pişirin.
Servis sırasında yağda kızdırılmış nane ve kırmızı birer ile servis yapın
AFİYET OLSUN
6 Mayıs 2010 Perşembe
ÖRÜMCEK ADAM PASTASI
Arkadaşın oğlu için yaptığım bir pasta. Umarım beğenmişlerdir. Buradan da minik Arda'nın doğum gününü kutluyorum.
Kek için
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
Ayrıca içi için kakaolu pasta kreması ve üzeri için krem şanti
Kek malzemeleri sırasıyla çırpıldıkta sonra 170 derecede pişirilir. Kek ikiye bölünerek her iki parça 1 çay bardağı kadar süt ile ıslatıldıktan sonra arasına pasta kreması sürülür, dilerseniz arasına muz dilimleri koyabilirsiniz. Krem şanti ile kaplanır.
AFİYET OLSUN
4 Mayıs 2010 Salı
BARBUNYALI TAZE FASULYE YEMEĞİ
Biz ailcecek buna mükemmel iki diyoruz. Bu iki sebzeyi bir arada denemeyenler mutlaka denemeli.
Yarım kilo taze fasulye
Yarım kilo barbunya
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
2 tane olgun domates
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Taze fasulye ve barbunya ayıklanıp yıkanır. Barbunyaların üzerini geçecek kadar su koyulup 10 dakika kanatılır ve kararmış olan suyu süzülür. Soğan yemeklik doğranır ve düdüklü tencerede biraz kavrulur. Üzerine taze fasulyeler ve tuz koyularak kavurma işlemine 10 dk. karıştırılarak devam edilir. Ardından barbunyalar taze fasulyelerin üzerine koyulur. 2 bardak suda salça eritilir, domateslerde küp küp doğrandıktan sonra tencereye aktarılır ve bir kaç kez karıştırdıktan sonra kapak kapatılarak yaklaşık 20 dk. orta ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
1 Mayıs 2010 Cumartesi
KAKAOLU PASTA
Her ne kadar bana yasak olsada, pastalardan vazgeçemiyorum. Bu pastayıda perşembe günü gelen kayınvalidemler için yapmıştım. Herkese şimdiden güzel bir pazar günü dilerim.
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
Ayrıca içi için kakaolu pasta kreması ve üzeri için krem şanti
Kek malzemeleri sırasıyla çırpıldıkta sonra 170 derecede pişirilir. Kek ikiye bölünerek her iki parça 1 çay bardağı kadar süt ile ıslatıldıktan sonra arasına pasta kreması sürülür ve krem şanti ile kaplanır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)